måndag 30 november 2009

Bragdguldet 2009!


Då var det dags igen! Att utse vinnaren av årets bragdguld.

De listade nominerade är

Sarah Sjöström, simning

Helena Jonsson, skidskytte

Anna Nordqvist, golf

Sofia Mattsson, brottning

Zlatan Ibrahimovic, fotboll

Robin Söderling, tennis


Jag ser Robin Söderling som given efter två segrar i år över Rafael Nadal, denna världstennisspelare som i och för sig inte haft det så lätt detta år p.g.a skador, men ändå. Nu fick Robin en åttondeplats i årets ATP:s världsranking och så bra placering har inte en svensk haft sedan Enqvist fjärdeplats 1999! Men det är klart att juryn kommer säkert ge bragdguldet till Sarah, för hennes världsrekord i sim-vm i Rom, eller Zlatan i och med det avgörande målet igår! Vi får se imorgon kl. 13.00 avgörs det! Jag hoppas på Robin!

lördag 28 november 2009

Veckans musikfråga!

Ja du Michael, kan du klura ut vem som har skrivit denna textrad? Hoppas att någon annan tar det denna vecka, annars blir det Michaels tredje raka och isåfall blir jag nog tvungen att bjuda han på en pilsner! Okej!

"oh Suzy, dina ögon djupa som en insjö inatt, hey Suzy, se på mig, inuti ditt hjärta bor en skatt, fastän du längtar långt långt bort, där ingen kan störa oss, spela roll, det är du som är boss"

Penniebridge FC

Jomen visst! Herr Bengtsson var på besök igår och vi åt gott, lammfärsbiffar med getost och ett verkligen gott rötjut till! Peo hade köpt en Amarone Alpha Zeta som smakade helt ljuvligt, den går loss på drygt 200 spänn, men vilket vin, helt outstanding! Efter maten tog vi oss ner till Musikens Hus för att se The Shakers, men stackarna spelade inför endast 46! betalande, så Tommy Rander och Kenta var nog inte så glada, men jag blev i extas när de spelade en gammal Ensamma Hjärtan låt, helt underbart! Annars var det väl inte mycket att ha! Vi gick tidigt därifrån och tog vagnen hem till mig där vi sedan satt och snackade fram på småtimmarna, kul att sitta och snacka med Peo och alltid finns det något intressant att disskutera! Idag tog Peo tåget hem till Örebro och hans tre grabbar som nog längtat efter honom samt inte minst Peos nya kärlek Eva! Ha det gott Peo! Tack för igår!

fredag 27 november 2009

Inte för att skryta....

....men nu är jag med på Fridhammars sida! Jag känner en stor glädje för det! Fridhammar.com har i stort sett allt vad som gäller blues, men även annan musik och gigkalendern! Den kan jag inte leva utan! Där kan du även köpa cd, rariteter, men även vanliga goa musikers plattor! Christer Fridhammar är ett unikum, utan honom hade bluesen i Göteborg varit sval! Go on Christer!

Tonight!

Blir det gott 60-tals poprock med The Shakers på Musikens Hus! Min kompis Peo som är ursprungligen från Biskopsgården men numera bosatt i Örebro av all ställen?! Han kommer ner och vill känna på lite nostalgi med Tommy Rander med vänner från kanske Biskopsgården där det engång började! Det ska bli kul! Rock on!

Jag säger bara

Att mina jobbkompisar som jobbar dagtid kan få gå på arbetstid och få kunskap om HLR, medans vi nattarbetare skall efter att ha jobbat natt inställa sig kl. 14.00! Typiskt att man inte ser till nattarbetarna. Allt skall skötas dagtid! Vi nattarbetare finns ej!

TÄNK OM!

Mvh

Rustan

The Blues!

Lyssnar och ser dvd´n med min guru Steve Miller just nu och what a f-ck va bra det är! Kolla bara när de kör denna låt jag lyssnar på just nu, Mercury blues av K. C Douglas gjmord in 1949 and my favourite Steve Miller says in the concert " Were they only pay one side of the road" Stora och fina ord! Han e bäst, Mr. Steve Miller och vilket band han har med sig! Och han som spelar alltihop, trummor, munspel, tamborin och sång, ja, vad nu han heter, jo, Norton Buffalo is his name!! Han har varit vid Steves sida i 31 år! De är amerikanare men så j-la bra amerikanare! You are the best Mr. Steve Miller! Jag blir alltid på gott humör när jag lyssnar på Steve Miller Band, det måste vara ett gott tecken, och inte bara när jag var 18 år utan även nu........suck o stön, i love it!

Tänk om man ändå kunde bli musiker och slippa jobba på höghuset Sahlgrenska, där är det inget kul att jobba!!!

Och till slut så mejlade jag Steve för 5 år sedan, ang. att han kunde få spela på nitt 50 års kalas. Han hörde av sig och sa att han inte spelar på kalas! Punkt slut! Men jag älskar honom ändå!

torsdag 26 november 2009

Den gamla stammen!

Och då tänker jag på generationen innan mig, det kan alltså vara gamla männskor som är i åldern 70-90 år såsom min mamma. Dessa männskor var tacksamma, gjorde/gör sin dagliga gärning utan att dom kände att de måste ha någon credit för det. De har stolthet, men det har min och generationen under mig glömt bort, känns det som, var finns respekten?. Det var dom som byggde landet och vad fick dom för det? Jag kom att tänka på det här när jag var i tvättstugan idag och träffade en gammal gumma och hennes dotter? Jag fick låna lite tid av deras tvättid så jag kunde tvätta rent lite kallingar och t-shirts, en sån där nödtvätt för min del. Det var inga problem bara jag kunde vänta en timme, okej, inga problem, sa jag! Väl ner för att hämta upp min tvätt är golven sådär nästan torra, den gamla gumman och dottern? har spolat och tvättat av golvet efter att ha använt tvättstugan och jag kan påminna mig att jag träffat den här gamla gumman tidigare i tvättstugan och då var det likadant, rentvättade golv! Vem av oss i min generation gör det?, tvättar golven efter att man använt tvättstugan? Nä, ingen, alla förlitar sig på att fastighetsvärden har någon städare som gör det nån gång i månaden! Och jag tänker lika dant! Vi är en förslappad generation vad gäller att hålla ordning och reda, göra det själv utan kostnad finns inte, och varför bry sig, någon annan får väl göra det, så är det och kommer att förbli! Och den gamla gumman gör inte det här för att hon är mindre intelligent eller smart som det heter idag. Nä, hon är skarp och har sina förmaningar men på ett rätt sätt liksom. Hon är uppfostrad, hon har medmänsklighet, hon är en av oss alla andra. Och jag ger henne all min respekt, hon är värd det!

Kvällens middag bestod av fläskkotletter med rotfrukter och broccoli. De möraste fläskkotletter jag ätit på mycket länge! Mums! Inga kolhydrater här inte!
.

onsdag 25 november 2009

Känner mig just nu...


....tung, dyster och trött! Bryan Ferry beskriver känslan helt rätt i den här låten!

http://open.spotify.com/track/6RtBtlBDupt8xLSMzsjKG2

Äntligen!

Nu är uppgraderingen till Windows 7 klart! Men f-n va lång tid det tog! Och till vilken nytta?

måndag 23 november 2009

Ny vecka!

Och måndag, en regnig måndag! Men imorrn e de tisdag och, ja så rullar det på. Och det känns liksom som blues alltihop. Roffe kan det där med blues, lyssna!

http://open.spotify.com/track/4RMWcHNbcc3IDzY2mYI4RD

söndag 22 november 2009

Visa hur man älskar...

...sjunger Kajsa Grytt på albumet Revolution! Sveriges mest underskattade artist! Men jag upptäckte henne när hon var med i Tant Strul och låten Dunka Varnt! Sedan hade Kajsa en karriär med Malena och ihop gjorde mycket bra låtar och albumet Historier från en väg från 1986 är en klassiker! Kajsa och Malena skildes åt och sedan den tiden är Kajsa solo. Och jag har alltid gillat hennes musik, liksom känt mig förälskad i henne, alltid, allktid! Och tro det eller ej, men en dag i april -07 fick jag möjligheten att höra henne på Pustervik och vad glad jag blev för där stod hon ensam på scen med elgitarr och spelade hur bra som helst, Whow! Efter konserten smög jag in backstage och bedyrade min älskvärdhet till Kajsa, ja, typ, Du är så så bäst, jag gillar dig! Och jag fick en efterlängtad kram och så skrev hon det här till mig! Kan du tänka dig, det här skrev hon till mig! Några dagar efteråt pratade jag med min gode vän Håkan som roddade för Motvind när det begavs sig. Jag säger till honom att jag fick en kram av Kajsa Grytt när hon spelade på Pustervik! Då säger han, jaha, va då då? Jag har sovit över hos Kajsa när vi var i Stockholm och spelade med Motvind! Okej, f-n också tänkte jag! Jag vill ju bara känna henne själv inga andra får känna till min Kajsa, men där gick jag på en nit! F-n ta dig Håkan! Och ni Spotify vänner lyssna här på min älskling Kajsa, I ditt regn!
http://open.spotify.com/track/1B94T8Cs4kDwQC9sUXyy9q
.

lördag 21 november 2009

Att vara ensam...

... upplevs av många som svårt liksom, deprimerande, nervigt, osocialt, tokigt, yes you name it! Men så måste det inte vara, nej, jag är en singel som har kommit på det där med att ha egentid. Jag har ju mina i grunder vänner som det alltid går att ringa, gå ut och umgås med, men det verkar som männskan är så funtat att har man inte sin älskade vid sin sida och de små glina, ja, har man inte det så rasar hela livet ihop! Jag har några exempel på killar som bryter ihop totalt om de inte har en kvinnlig relation, typ, vi är ihop vi har sex! Och fastän man är ihop så finns det tid för egentid! Men det fattar ju inte folk, just like that. Och kolla Sannas blogg, och du får en dos av det rena, äkta familjelivet, snacka om att vara morsa på heltid! Och hon verkar gilla läget! men det gör jag som singel också!

Veckans musikfråga!

Okej, dags för en ny textrad! Vilken svensk musiker har skrivit följande låttext?

"Jag hade en gång en kärlek under en bro, mitt i ett regn, han tog sig längre in en än vän. Jag vill bli sköljd på samma sätt, låt kläderna bli våta, rena mig, jag vill bli våt i ditt regn"

Inte så lätt denna gång! Lycka till!

Men jag är bara

tvungen att lyssna på min bluesvän och travälskare innan jag lägger mig! F-n vad jag saknar Totta! Linnéstan är inte det samma längre, helt klart! Bad Bad Whiskey! I love you Totta!
.
Och för er Spotify fans, här är Bad Bad Whiskey! Enastående!

http://open.spotify.com/track/0EUheb2Emjhe0v8MvRPnIr

Och att ej förglömma så spelar Sveriges bästa musiker på denna låt! Mr. Bernt Andersson, han är helt grym på munspel och på orgel, piano men även dragspel! F-ing hell!

Så här innan läggdags,

måste jag berätta för er en osannolik historia, som är sannolik mtp att när jag kom hem efter nattjobbet så slog jag på Svt 1 och såg gomorronprogrammet, vem satt inte där denna morgon om inte Fredrik o Filip som nyss släppt en bok om Köping, okej intressant, kul faktiskt! Senare på eftermiddagen, i Gokväll satt väl Filip hos henne, "ja, jag förstår mig inte på henne" Vanja! Och till slut innan jag gick åter till jobbet hann jag med att se Filip, ja, den samme man, var med i även Hype!! Jag höll på att kräkas! Vad är det på gång? Hur i helvete kan en och samme gubbe vara med i tre program i Svt på SAMMA dag? Svt har varit med om att promota deras bok, det är helt klart! Varför undrar jag?? Men, det förvånar mig inte ett dugg om Fredik och Filip jobbar på Svt inom sinom tiid! Oh, dear!

fredag 20 november 2009

Snart är det jul!

Och allt vad det innebär, och det kostar pengar! Då dimper detta kort ner i min brevlåda och det är lätt att man i dessa tider går med på erbjudandet att låna 4000 eller 6000 tusen cash från Ikea och som det står "kontantutbetalning och höjning av krediten"! Räntesatsen ligger på 15,25-17,75, så det är ingen bra buisness och ännu en räkning att betala, men jävligt lockande, tänk vilka fina julklappar jag kan köpa för dessa pengar, eller hur? Nej, nu förstår jag varför herr Kamprad är så inihelvete rik, han tjänar inte bara pengarna på sina möbler utan nu också på att lura männskor till skuldsättning och dåliga affärer! No more Ikea for me!

Världsklass!!!!

Ja, det här är helt enormt, än kan de gamla gubbarna och Steve Miller verkar vara "in good condition", för det här videoklippet är inte så gammalt, live från Chicago! Hoppas han och bandet kommer till Europa nångång!!! I´ll be there!

"It has been 40 years since Steve Miller Band's debut album was released. Since then, they've sold more than 25-million copies of 21 albums, but have yet to release a live performance video. Until now.
Live From Chicago is a two-DVD + CD set that captures the band's performances at the 2007 Rivinia Festival, and recaptures Miller's early musical education on Chicago's South Side" by Dave White



torsdag 19 november 2009

De 100 bästa albumen 2000-2009

Musiktidningen NME har listat de 100 bästa albumen från tiden 2000-2009. Och det är hur många band som helst jag inte har hört talas om! Och många har jag hört talats om men vet ej hur de låter! Snacka om att vara totalt "off" när det gäller ny musik! Men mtp den här listan så finns det ju chans för mig att hitta ett nytt fräscht band som är i min smak, det är bara att kolla listan och börja leta band och sedan in på Spotify och lyssna och kanske fastnar jag för några av alla dessa band, skall bli intressant! Och vem vann då, undrar du nog? Jo, The Strokes med Is this it! Har hört talas om bandet men aldrig lyssnat på. Så här låter vinnarna!

onsdag 18 november 2009

Den värsta tiden

på hela året är här! November vilken riktigt skitmånad, undrar i hur många dagar i rad det har regnat! Och nu ser jag att det regnar på tvären utanför mitt fönster, då vindarna har kraftigt ökat och värre kan det bli om de hårda vindar upp till 25 ms kommer upp till oss från Skåne! Hur skall man överleva detta? Det berömda täcket får komma på tals igen, vad annars göra? Läsa en god bok är ju ingen dum idé! Påbörjar nu då Åsa Linderborgs Mig äger ingen!

tisdag 17 november 2009

Söndagsmusik på Jazzå!

På scenen denna gång Surrender Dorothy! Med bl.a. Jenny Lundin på gitarr, piano och sång. Jag var där ihop med Michael som bor på samma gård i Majorna som Jenny. Här följer lite bilder och videoklipp från giget! Cool men ändå tänkvärd svängig musik i JJ Cale och Tom Waits anda! Härligt med Henrik "Pilen" Pilqvists goa solon samt på slideguitar!!!
.









måndag 16 november 2009

Tredje kvällen i rad!

Nu är jag trött och behöver sova! Mer om ikväll på min blog imorgon, eller senare idag!

söndag 15 november 2009

Genuin musik!

Nu när jag lagt till min gamle vän Cosmo på min blogglista kom jag att tänka på Genesis, alltså på den tiden Peter Gabriel var med. Jag glömmer aldrig vår Norgeresa med hans Honda uppe i Rjukantrakterna spelandes Genesis The lamb lies down on Broadway på hög volym i bilen och inget kunde stoppa oss då, vi var som kungar, en härlig tid! Och igår när jag snackade med den 19 årige keyboardisten i Eldrupeed sa han att han köpt Genesis The Lamb Lies down on Broadwy på vinyl i veckan! Jag fick ståhår, hajar du, det är så bra klass på den musiken som vi lyssnade på för ca. 30 år sedan att begåvade ungdomar lyssnar på den musiken idag! Det kallar jag verkligen för klass och gott att höra! Så nu lyssnar jag på just The Lamb lies down on Broadway på Spotify! För er som har Spotify, lyssna och njut!
http://open.spotify.com/track/5BWWFHBVvgiBqpRj7bjilg

Okej då!

Min gamle vän Cosmo verkar vara tillbaka i bloggandet därför välkomnar jag honom med att ta Another day in paradise igen på min blogglista! Vi får höras, Cosmo!

Men f-n va bra det va!

Eftersom jag var ute och slarvade igår tänkte jag ta det lugnt hemma ikväll och kolla en inspelad dvd med Galeasen! Men icke sa nicke! C-G, mr Mcfarthur ringde och så var lampan tänd igen. Efter vissa missförstånd hamnade jag återigen på KoM Bar. Egentligen skulle jag cyklat till Freddies Downtown och lyssnat återigen på bandet som igår spelade på KoM Bar, men det regnade så inihelvete så jag la ner det! Åter på Kom bar och vilken tur, där spelar ett band som heter Eldrupeed och vilket band! Dessa 19 åringar spelade Zappa musik och egna låtar i Zappa anda, det är det bästa band jag nånsin har hört på Kom Bar och alla med mig sa likadant, alla var lyriska! Oh Dear, fucking hell, just like that, det är ord som jag älskar och det beskriver detta band! Hur bra som helst och de var spelning på känsla och inte perfektionism! Vilka grabbar!
Så om ni vill lyssna på ett av Sveriges bästa band just nu gå då till KoM Bar 18 dec. för att då spelar dom igen där! Säg inte till för många vänner för då blir det trångt!

I have the same feeling as my english friend John had when he saw Free for the first time in a local pub somewhere in London! The band Free, Paul Rodgers and so on was just like 19 years old and my friend John was in the same age. And John and his friend listen to band every week, but that night with presumed Free was something different! And now you can see what happend to them, they are mega rockstars today! So it can be happen with this guys in Eldrupeed! They are great!

Och C-G, Bobby och jag gick vidare till Karlssons Garage för en sista pilsner. och vem mötte vi på där om inte denna riktiga Rögle fan! Rögle förlorade med 5-4 mot Indianerna ikväll, men han var lika trevlig ändå, bara man inte sa nåt om Malmö!!! Det verkar vara ett j-la krig mellan Malmö och Rögle! Anyway denna Rögle gubben var helt cool!

lördag 14 november 2009

Nytt!

Veckans fråga!

Vilken svenk musikartist har med raden "Åh jag tror det är sant som dom säger i Sahara varje sandkorn har ett nummer" i en av sina låtar? Ja du! Vem e de?

Och Rustan var där...

....ja, igår alltså och då menar jag inte mig själv utan en annan Rustan. Kan du tänka dig att igår satt vi där på rest. Kalimera på Linnégatan Rustan och Rustan tillsammans med mina gamla jobbpolare från handkirurgen och den andre Rustan är Marias kille och han är också sjuksköterska!!!! Helt otroligt Två som heter Rustan och är sjuksköterskor, han på Östra och jag på Sahlgrenska. Det har ju aldrig hänt mig förut att när någon ropar Rustan och det inte var till mig, underligt, men kul! Anyway så drar Rustan, inte jag, men den andra Rustan till Afganistan och kriget där om två veckor, starkt! Okej det blev en lyckad kväll med jobbpolarna på grekstället med souflaki diplo och en god efterätt bestående av chokladtryffel, Falasi eller Palasi, ja nåt ditåt hette den. men Ella Ella gott var det! Efter mat och dryck och mycket snack och skratt blev det endast Marina och jag kvar! Jag försökte få med min gamla kompis "Gotland" med mig och Marina på KoM Bar, men han skulle leka Skanåker idag lördag så han ville vara hemma och ta det lugnt. Marina och jag fick då själva uppleva ett mycket bra band från Karlstad som spelade gamla blues och rock låtar och gitarristen var heljävligt bra, vilken snubbe! Men jag undrar var sola var? För igår regnade det hela kvällen! I alla fall så heter dom Alabama Lovesnakes och spelar ikväll på Downtowns Freddys, gå dit om du kan, väl värt att se och höra på!
.
Nu börjar julhysterin att blomma! Men ännu dock i sin linda, men Lisebergs jul öppnar idag och vad det innebär! Men blir det en vit jul?
.

He is my man!

I often say, when i spoke to my english friends, Oh dear! And why do i say that? It´s because of this old man, my very favourit in funny crazy performance, my idol, the best ever comedian in the world TOMMY COOPER! What a nutter, but he is so funny and he died on the stage just like that, as he use to say and other favourite of mine the musician Alex Harvey died on stage too, but that´s another story!
Here he is my favourite! Oh Dear!

fredag 13 november 2009

TGIF!

Och dags att ladda! Varför inte ihop med den här fantastiske sångaren och denna underbara låt som får en att hoppa på stället och gör det svårt att inte få ett smil på läpparna! Här är en favorit i repris, så om det inte är just lördag så är det i alla fall fredag! Om ett par timmar after work med mina gamla jobbpolare på handkirurgen! Här är han Mr. Sam Cooke!
http://open.spotify.com/track/5SHHpzg3yRJn6WNyuDe1XB

torsdag 12 november 2009

Drabbad av surdegen!

Så har jag också "gått över till" surdegsbröd! Nja, men nu har jag i alla fall varit nere i butiken Alvar och Ivar tre gånger på två veckor. Första gången var förrförra torsdagen när jag köpte in premiärbrödet, ett vetesurdegsbröd detta till mina kompisar från England och mig som frukostbröd på fredagen och det gjorde succe, det blev inte smula kvar! Andra gången jag var där var förra torsdagen då jag köpte med ett rågsurdegsbröd till att inmundiga på morgonfikat på jobbet (den gångna veckan jobbade jag dagtid) och det blev succé den gången också! Ock nu imorse efter nattskiftet cyklade jag förbi butiken och fick med mig hem ett purfärskt vetesurdegsbröd. Nu vet jag bestämt att de öppnar kl. 07 vardagar(måndag stängt) och 08 på lördagar och söndagar. Med tanke på mitt nattjobb kan jag ju säga att det är en av få fördelar att jobba nattskift, just det att jag kan svänga förbi och köpa med mig ett purfräskt bröd hem. En annan är att det är grymt skönt att komma hem och dra täcket över sig när det flesta andra segar sig upp ur sängen för att ta sig ut i ruskvädret för ännu en dag på jobbet!
Här Alvar och Ivar på bloggen!

onsdag 11 november 2009

Vården kapitaliseras!

Idag blev jag lite klokare på varför t.ex landstingsägda SU/Sahlgrenska känns som ett öppet blödande sår med personalnedskärningar, med visstidsanställd personal som ej vet hur länge de skall få arbeta kvar, rationalisering genom omorganisering m.m. Det skall sparas pengar, och det är patienterna som tillslut blir mest lidande. Det var efter att hört Malous intervjvu med Mona i tv i morse där Malou ifrågasatte om det var skäligt att skattepengar som skulle kunna gå till landstingsvården istället går till privata vårdbolag och som det sas i programmet att de 5 största vårdbolagen i Sverige förra året gick med en vinst på 3 miljarder kronor och bara Caremas avkastning på eget kapital uppgick till 56 %, 3 ggr så mycket som de största bankerna i Sverige. Självklart tyckte Mona att det inte var bra, men stod fortfarande fast vid att det är bra med privat sjukvård, bara det fungerar på rätt sätt. Hm? Undrar hur hon skall få ordning på det? Vi är på väg att förlora ett av världens bästa sjukvårdssystem till förmån för kapitalisterna och som Mona sa att vård skall man få utefter behov och aldrig någotting annat, hoppas hon står upp för det om hon kommer till makten! Och hör här vilka tankar som föds i det "nya" Sverige "Vi tycker det är dags att alliansen på allvar tar debatten och står upp för att företagare som har goda idéer ska kunna tjäna en hacka på bra skola, vård och omsorg. Det skriver Gustav Andersson och Helen Törnqvist, centerpartister i Stockholm"(ur http://www.newsmill.se/ 090507). Bara det inte drabbar alla skattebetalare som ska vara med och bidra till deras vinster så är det okej för mig, och det klarar de aldrig av med egna medel! Därför är sådana här tankar absurda! Och som ni kan förstå så är det ju inte bara landstingssjukvården som drabbas utan även skola och omsorgssektorn! Ur led är tiden, tiden är ur led!

söndag 8 november 2009

Detta är historia och nu!

"För att stå som segrare behövde dock IFK även klara av det västtyska storlaget på bortaplan den 19 maj, en match som sågs av 61 000 åskådare på Volksparkstadion. De lokala tidningarna skrev att Hamburger SV skulle slå IFK Göteborg, men "Svennis" och hans mannar ville annorlunda. IFK Göteborg vann med 3-0 efter mål av Dan Corneliusson, Torbjörn Nilsson och Stig Fredriksson (straff).

IFK Göteborg vann även allsvenskan, blev svenska mästare, och segrade i Svenska cupen detta år. 1982 var första året som slutspel provades på i Allsvenskan, där IFK, som vunnit serien före Hammarby först förlorade första finalmatchen på Ullevi mot Hammarby med 2-1. Returmatchen spelades på Söderstadion och vanns av IFK Göteborg med 3-1.

Efter 1982 vann IFK Göteborg även SM-guld 1983, 1984 samt Svenska cupen 1983. 1985 gick IFK till SM-final där man mötte Örgryte IS vilket drog storpublik till matcherna. Den första slutade med förlust 2-4 men IFK lyckades vinna den andra med 3-2, vilket dock inte var tillräckligt utan ÖIS vann med sammanlagt 6-5.

1986 hade IFK lyckats nå ända fram till kvartsfinal i Europacupen. Efter 2-2 borta och 0-0 hemma mot skotska mästarna Aberdeen FC var IFK i semifinal och därmed ett av Europas fyra bästa klubblag. 43 103 var på plats på Ullevi, då FC Barcelona stod för motståndet i den första matchen. Torbjörn Nilsson hade stor show och gjorde både ett och två noll innan Tommy Holmgren satte 3-0.

Returen på Camp Nou blev ett väldigt stort bakslag för IFK. Barcelona behövde göra minst tre mål för att ha en chans att gå vidare. Trots både stolp- och ribbträffar av Blåvitt stod det efter full tid 3-0 och förlängning väntade, en förlängning som bland annat innehöll ett bortdömt IFK-mål. Straffar väntade där rutinerade spelare som Torbjörn Nilsson med flera inte ville lägga straffarna, vilket innebar att det var upp till IFK:s unga spelarna att slå ut storlaget Barcelona. Per-Edmund Mordt och Roland Nilsson missade dock sina straffar, och blev således syndabockar då IFK åkte ut i semifinalen mot Barcelona"

Och jag ringde idag till Glenn som precis som mig självt fyllt femtio år och grattade han! Han kom ihåg våra ungdomliga strapatser. Och han berättade för mig som nog inte många vet att inför mötet mot Barcelona på Camp Nou hade han tidigare i veckan träffat Tommy Holmgrens och Eva Johanssons son Daniel som vid tillfället hade halsfluss som i sin tur ledde till att Glenn fick halsfluss och inte kunde medverka i returmötet mot Barcelona! Om han hade varit med så.........Och Glenn sa också till mig att det hade varit roligt att ha spelat på Camp Nou, nu fick han sitta på läktaren, sjuk! Glenn är en go gubbe!

Ps! Lite skvaller! Han sa också till mig! Alltså, Glenn bjöd in på party på sitt 50 års fest hemma hos sig, vad jag jag förstod, och det kom 342 personer, så Helena, Glenns fru hade nog fullt den dan. Och tillsist sa Glenn att sista personen att lämna festen och intvingad i en taxi vid 05.30 tiden var Ralf Edström Ds! Där skulle jag vilja vara med!

Klockan är sådär 7

på morgonen och jag fattar ingenting! Cubaromen gjorde sitt och jag somnde fort igår! Hela veckan har jag somnat fort och sovit som en prins i Bagarmossen, min gode vän och tillika sömndoktor Ludger skullle ha givit mig MVG på min sömn och sömnskala kan jag tänka mig. Den gångna veckan har jag jobbat 8-16.30, typ och det har varit action hela tiden, roligt ihop med mina arbetskamrater som jobbar dagtid, Ullabellla, Gerd, 25 årige Eva som egentligen fyllde 55 häromdagen, hon är så söt, Evelina som faktiskt är 23 år och gift! Eddy, polacken som vi kallar byggaren Bob, Marianne som om hon inte hade funnits så hade vår flytt av sömnlabbet aldrig kunnat genomföras, all credits to her! Chefen Fredrik som jag nog tror haft en hel del huvudvärk den gångna veckan! Och alla andra, Karin, Maria, Linda(hoppas att jag inte missat någon) ni har gjort ett bra jobb allihop, t.o.m. C-G, i love you mr. Mc Farthur! Och jag tror nog för egen del att det är dags att börja jobba dagtid, man mår bättre är mer social får saker och ting uträttade, man mår helt enkelt bättre och det sägs att som nattarbetare förlorar du 10 år av ditt liv! Hör du det Fredrik? Jag vill börja jobba dag! Ja då är det väl dags för frukost och ännu är det mörkt ute!

Så jävla berusad jag

Det är jag nu! Efter ett antal Cuba rom drinkar! Jag får återkomma! Jag är för full heltb ebnkrlt!¤%&

Kl. 09.50 söndag. Jag är på benen och mår ganska bra! Cuba Rom är att föredra!

fredag 6 november 2009

Tillbakalutad i fåtöljen...

...sitter jag och lyssnar skarpt men ändå avslappnat på min nya bluesfavorit Joanne Shaw Taylor. Denna 23 årige tjej från Birmingham som låter som de riktigt gamla rävarana inom bluesen, hur har hon så snabbt kommit in i "det"? Vilken känsla hon har i sitt gitarrspel och sjunger helt underbart! Det var min kompis från Leicester Andy som tipsade om henne när han var här förra helgen och det tackar jag för! Nu väntar vi på att hon kommer till Leicester eller London i vår, för då har vi bestämt att gå och uppleva henne live! Här är en av hennes sköna låtar för er som har Spotify! http://open.spotify.com/track/52XuPeu8SjuGUQEO0WxWDB

onsdag 4 november 2009

Fick ett mejl idag!

"Here is one of our favourite mountains bars as it is today. Looking good!" /John Scales

Och det var skickat av John "in England". Han har varit inne på Wagrains hemsida och hittat denna bild från ett snörikt vinterparadis! Det ser ju lovande ut, dock saknar jag solen, men den är säkert där när JD, Ola, John och jag är där på uteserveringen och häver en Gösser efter timmar av grym skidåkning! I januari bär det av!

Gratis med motion!


Efter en lång dag på jobbet med iordningställande av det "nya" sömnlabbet föreslog min kollega, teknikern C-G att vi skulle gå och ta en öl på lokal! Okej, inga problem, och 1 öl alltså, C-G hade bilen med sig. Vi möttes vid Sahlgrenskas huvudentré och jag frågade honom var han hade
ställt bilen? Den står nere i Toltorpsdalen, sa han! Du skojar, sa jag. Nä, det är sant säger han! Vi började trampa raskt och jag trodde han skojade med mig för att vid parkeringshuset vid södra porten säga, haha, gick du på den lätte?! Men icke sa nicke, vi gick förbi parkeringshuset uppför backen och sedan ner för backen till Toltorpsdalen förbi skylten som förklarar att nu är vi i Mölndals stad! Men herregud sa jag, nu är vi ju i Mölndal och det är ju hur långt som helst att gå! Jaja, sa han det är bra med lite motion och du! Ölen kommer att smaka så mycket bättre efter en sådan här promenad! Jaja, tänkte jag, han har ju rätt i det, men inte undra på att vi kallar C-G för "halva priset"! Det är gratis att parkera nere i Toltorpsdalen!

tisdag 3 november 2009

Flyttider!

Nu är vi så gott som alla med och flyttar sömnlabsverksamheten upp till "himlen" i alla fall till 13:e våningen i Sahlgrenska skrapan som faktiskt fyller 50 i år! Nya fräscha lokaler och vilken utsikt och alla längtar redan till våren och fikat på vår stora härliga balkong i västerläge! Igår kom en gammal trotjänare och cpap-klient upp med en flyttårta till allas förtjusning, han hade jobbat på det och gått in på vår hemsida och tagit ut ett personalfoto som sedan präntats in i marsipan ovanpå tårtan, snacka om kreativitet och vad det går att göra med tårtor idag! Tack, vem nu du var som bjöd oss på denna goda tårta! Imorgon kör vi på igen, nya kartonger skall tömmas, datorer skall installeras, och allt skall vara klart på fredag! På söndag börjar vi arbeta som vanligt, förhoppningsvis?!

måndag 2 november 2009

Måndag morgon!

Och jag är tillbaka i nuet igen! Det grådaskiga vädret har återvänt till västkusten efter att det varit riktigt bra väder i helgen, fast en om lite kallt. Regnet duggar sådär lagom långsamt ner och det sägs att vindarna skall öka till friska senare idag! Tror nog jag går hem och drar täcket över mig igen, varför ska man va ute och gå i det här tristvädret om inte mer än att få lite frisk luft! Denna vecka flytt med mitt jobb, nya lokaler, ska bli kul! Och dagtidsarbete för mig denna vecka! Får se om jag kommer upp i tid?!
.

söndag 1 november 2009

Gordon Bennett!

Carl and John at Karlssons Garage, fridaynight.
.
The lovely Annika at Karlssons Garage, fridaynight.

So now it´s saturdaynight and i´m back home in my bed, it has been another late night out, but what a day! We started up this day with breakfast at 09.30 at my house. Yesterday John and Andy slept the night at Gotlands "guestroom" at Rosengatan and Carl at Alan and Annikas House. John and Andy come to my house for an "swedish" breakfast incl. filmjölk, havrefras, surdegsbröd från Alvar och Ivar på Kastellgatan(mums), makrillfilé, skagenröra, räksallad, ost, salami, lufttorkad skinka, kaviar, kokta ägg och kaffe! Then we went to the town and Biljardpalatset to see Premier League, first Arsenal v Spurs and a lost for spurs with 3-0. Melinski was in now and he and Carl were happy as Arsenalfans can be! We went to Jazzå after the match and there was bluesjam and the song Crossroads in JJ Cale tempo, but it was great! We toke an dinner at Kings Head and watching Manu beat Blackburn with 2-0, good old Manu! The night ended up at, again our favouritplace, KoM Bar and tonight it was a band called Cantaloop happy music a´la Herbie Hancock style! Lovely! So tomorrow my friends go back to England and the normal life starting allover again! Thanks guys, i have had fun this days! See you in New Year! Cheers!
.
Och vem var inte på bluesjammet om inte herr Kvarnström själv!
.Jazzå och blues jam!
. Carl follow football on the telly, John had a afternoon nap!

Och till slut Cantaloop på KoM Bar!